marți, 16 decembrie 2008

Salata de vinete

Nu mi-a plăcut niciodată gustul vinetelor păstrate la congelator. Până anul acesta, când o colegă de serviciu m-a servit cu o salată în început de primăvară, aşa de bună încât mi-a fost greu să cred că sunt de la congelator. Mi-a spus că este vorba de un „secret”, pe care l-am aflat şi vi-l împărtăşesc şi vouă (probabil că multe dintre voi îl ştiţi, dar poate mai sunt neştiutori ca mine şi le va fi de folos): mama ei freacă foarte foarte mult vinetele, adăugând doar puţin ulei. Cum pe mine nu mă încânta această perspectivă, am încercat să le fac cu mixerul, şi de atunci ies… minunate!
Aşa că anul acesta am pus vinete la congelator :).
Natalia
PS Ardeii sunt dintr-o grădină din sat, acum 2 săptămâni încă rezistau...

5 comentarii:

Anonim spunea...

Si eu pun vinete coapte la congelator si sunt foarte bune. Din comoditate le pregatesc tot cu mixerul dar nu este foarte bine, salata devenind destul de indigesta prin maruntirea semintelor. Cel mai bine este sa le frecam cu lingura din lemn pana cand se transforma intr-o pasta, semintele ramanand intregi si eliminandu-se tot asa, dar cine are timp...
Pateu de avocado fac si eu de multi ani, dar pun multa zeama de lamaie, nu mai oxideaza fructul si este o combinatie excelenta.

Natalia spunea...

Mari, nu le maruntesc chiar asa. Semintele raman intregi, ca si atunci cand sunt amestecate cu lingura de lemn. Am vazut si variante cu vinetele pasate (sau date prin masina de tocat), oare despre aceea vorbesti?

Niko spunea...

Dragele mele,
mie iarna imi plac mult mai tare vinetele coapte si pastrate in borcane. Imi pare rau... la congelator isi pierd gustul.
Daca nu pregatiti vinetele astfel in toamna urmatoare trebuie sa incercati! O sa vedeti diferenta.

Natalia spunea...

Asteptam reteta :). Eu nu m-am gandit niciodata la varianta asta pentru ca mi s-a parut prea complicat... si asa pregatite cu mixerul chiar ne plac. Dar daca zici tu... as proba :).

@irina_sweet_home spunea...

si eu tot cu mixerul le fac( cu cel de mana)

intradevar, la borcan sunt mult mai bune, am pus si eu intr-un an

din pacate n-am pus prea multe vinete anul asta, deja le-am terminat