duminică, 29 ianuarie 2012

În 4 bastoane

Azi, ora 8.30, un sat din Țara Făgărașului. La volan fiind, mă întreptam spre oraș. Mi se întâmplă foarte rar să fiu altundeva la Sfânta Liturghie decât acasă, dar fiecare astfel de experiență mă îmbogățește (fie și printr-o simplă prețuire a ceea ce avem acasă, la noi în sat).
Zăresc, îndreptându-se cu grijă spre biserică, doi bărbați, sprijiniți fiecare în câte două bețe. Scena mi se pare impresionantă. Câte înfruntă cei doi... (ger cumplit, boală, ghețuș, ca să nu mai vorbim de orgoliul masculin) pentru a merge la biserică...
Deși am aparatul foto în poală, sunt prea uimită să reacționez la timp. Îmi continui drumul, cu gândul la ei.

La întoarcere, ora 14.45. Mă petrec cu multe mașini; îmi închipui că se întorc de la parastasele ținute pe sate. Ajung din nou în satul cu pricina și îmi aduc aminte de cele 4 bastoane. Uimitor, primesc un mare dar. Oamenii mei se întorc de la biserică (continuată cu agapa pomenirii celor adormiți). De data asta sunt eficientă. Un asemenea dar trebuie întipărit în suflet.
Un dar pe care îl dau mai departe:



Domnul să ne dea spor în deprinderea credinței smerite pe care ne-a arătat-o astăzi femeia cananeancă.
N.

8 comentarii:

Liliana spunea...

Impresionant!

Amalia spunea...

Cat poate sa impresioneze si sa smereasca un asemenea exemplu! Mama mea (81 de ani) nu tagaduieste nici un efort sa mearga la Sf. Liturghie, vecernie si priveghere cu toate ca a suferit doua atacuri cerebrale (ultimul in vara asta). Zice ca pentru Domnul niciodata nu e greu sa faci ceva si are tot timpul cuvinte de lauda si multumire catre Dansul.

admin spunea...

Ma bucur ca ai impartasit si cu noi intamplarea asta si gandurile tale.

Anonim spunea...

Imi place foarte mult expresia aceasta pe care o aud tot mai des si aici, la noi, la Cristian: "de pe sate"...ex. "preotii de pe sate..". Ma bucur ca ai impartasit cu noi acest moment impresionant, unul din nenumaratele momente uimitoare, bucolice, emotionante, intrigante "de pe sate". O preoteasa recunoscatoare ca e "de pe sat"! Cristina

Natalia spunea...

Liliana, da.

Amalia, minunată mama ta!

Maria, ”Dăruind vei dobândi” :) Mă bucur și eu că am primit.

Cristina, da, e în limbajul uzual pe la noi, cei de pe sate :). cu aceeași recunoștință, să ne dea Domnul să vedem și să învățăm din toate aceste frumuseți

Anonim spunea...

Slava Domnului pentru acest frumos dar, sa ne fie exemple acesti doi oameni...Andreea Tatiana

Anonim spunea...

Natalia, am instalat de curand un explorer nou pe computer si nu mai pot deschide blogul Slujirea Preotesei. Pare a fi o problema de compatibilitate. Acelasi lucru mi s-a intamplat si de la un laptop cu sist de operare Windows Vista. Ai mai primit astfel de observatii, stii ce as putea face? Sau ar putea fi ceva schimbat la blog, astfel incat sa fie compatibil cu browserele mai noi? Multumesc, Cristina Roman.

Natalia spunea...

Cristina, nu a mai zis nimeni nimic. Nu ştiu ce să zic. E interesant că doar SP, pentru că şi Dăruind..., şi Apostolatul sunt făcut de pe acelaşi cont, nu e vreo diferenţă între ele.
Să mă ţii la curent cu ce mai afli pe tema asta.