sâmbătă, 17 septembrie 2011

Vrem să investim în cultură

De multă vreme ne dorim să avem în parohie un spaţiu care să ne ajute să îndeplinim câteva obiective generale:
·     ridicarea nivelului cultural al localnicilor
·     petrecerea timpului liber într-un mod folositor şi educativ
·     întărirea comunităţii prin participarea la activităţi şi discuţii comune

Argumentul nostru:
Într-o lume a deculturalizării, a manipulării mediatice, a pierderii valorilor culturale tradiţionale, a dezinformării, considerăm că este absolut necesar să luăm atitudine şi să oferim alternative, în special tinerei generaţii, dar nu numai. În concepţia consumistă investiţiile se fac în primul rând în lucruri materiale vizibile, pentru a ne bucura de confort şi bunăstare. Totuşi, fără spirit, fără cultură, fără Dumnezeu, o civilizaţie aflată exclusiv în slujba confortului şi a plăcerilor imediate este sortită eşecului. De aceea, socotim că o investiţie concretă în aceste valori este la momentul actual obligatorie.

Având din partea Primăriei promisiunea unui spaţiu, l-am ales ca ocrotitor pe Sfântul Nectarie (care ne ocroteşte şi satul, prin părticica din moaştele sale pe care o găzduim în biserica noastră), am alcătuit proiectul şi bugetul necesar. Ne-a mai rămas sarcina dificilă a strângerii fondurilor de care avem nevoie.
Dacă puteţi şi doriţi să ne ajutaţi, datele parohiei noastre sunt:
Parohia Ortodoxă Bucium
C.I.F.: 7484560
COD IBAN: RO70RNCB0055007051800001
BCR – sucursala Făgăraş
cu menţiunea „pentru centrul cultural”

Mai multe amănunte despre ceea ce ne dorim să facem am scris aici:
 Proiect Centrul Cultural Sf Nectarie Bucium

Piedicile s-au ivit deja, dar ne dorim să mergem mai departe în ciuda lor, fie şi numai pentru marea dorinţă a copiilor de a avea acest centru. (Prima donaţie am primit-o de la o fetiţă care şi-a oferit toate fondurile personale, o parte din ele primite în urma răscumpărării pantofului miresei de la o nuntă, acţiune întreprinsă special în acest scop.) Pomeniţi-ne, să reuşim să împlinim acest demers.
Vă mulţumim pentru dragoste şi rugăciuni.
Natalia

10 comentarii:

sorina suciu spunea...

Adaosul acela cu fetita, pantoful miresei, pusculita personala, e de un tandru prost gust. Povestea e plauzibila dar are ceva sectar cand e pusa pe hartie.

Anonim spunea...

Bravo! - Alina/Caminul meu

Natalia spunea...

Sorina Suciu,
nu m-am gândit cum poate părea, dacă e "plauzibil" sau nu. A fost, pur şi simplu, un gest sincer, izvorât din dragostea unui copil. Pentru noi, o bucurie. Pentru alţii... nu ştiu. Orice poate părea oricum până la urmă, în funcţie de cel care judecă.

Natalia spunea...

Alina, totul e virtual deocamdată. Să dea Domnul să se şi împlinească! (Chiar m-am întrebat în ultima vreme ce mai faci :) )

Anonim spunea...

Doamne ajuta!
Natalia,o leapsa de la mine http://candela-luminii.blogspot.com/2011/10/leapsa.html

Natalia spunea...

Doamne ajută! Iertare, Camelia, nu am nicicum vreme de lepşe. Mulţumesc că te-ai gândit la mine. :)

Anonim spunea...

Multumesc de gand :)
Pe la noi toate bune, viata curge firesc. Multumim lui Dumnezeu!

Unknown spunea...

Doamne ajuta!
vin cu rugamintea la d-voastra sa publicati un articol despre un copilas din bucuresti care are nevoie urgenta de 20000 de euro pentru a se opera pentru a vedea.mai multe detalii le gasiti pe blogul copilasului
http://sebastiancolgiu.blogspot.com/
va rog sa-mi lasati un raspuns pe adresa de e-mail botosaneanulortodox@yahoo.comSa dovedim lumii intregi ca noi Crestinii ortodocsi suntem uniti.Puteti pune si bannerul pe blogul d-voastra macar pana la data de 27 octombrie cand are loc operatia.

Loredana spunea...

Frumoasa initiativa voastra!
Doamne ajuta!

Natalia spunea...

Loredana, mulţumim! Să dea Domnul să se aleagă ceva de ea... Din păcate până acum nu avem mari rezultate...