Iată cum am făcut-o eu (nu ştiu cum se face, dar aproape niciodată nu reuşesc să respect reţetele cuvânt cu cuvânt :D)...
Ingrediente :
- 500 g file de peşte (cod sau merluciu sau altceva)
- 6-7 cartofi
- pătrunjel
- 2 cepe roşii
- sare
- 1 lămâie
- ulei
- o ceaşcă apă
cartofii care au rămas, şi iar ceapă şi pătrunjel.
La sfârşit se adaugă o ceaşcă de apă amestecată cu zeama de la lămâie.
Am dat la cuptor la foc potrivit la început şi apoi mic, cam 50-60 minute.
În Postul Sfinţilor Apostoli, care începe luni, avem dezlegare la peşte sâmbăta şi duminica şi de sărbătoarea Naşterii Sf. Ioan Botezătorul, pe 24 iunie.
Natalia
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu