joi, 9 septembrie 2010

Despre SUGAR FREE

Încă de la începutul răspândirii produselor tip "light" la noi, am simţit că în gustul lor ceva nu e în regulă. Acum, după regimul de dezintoxicare pe care îl ţinem şi curăţirea gusturilor, mi se pare că au un gust de-a dreptul îngrozitor, ceva de genul unei combinaţii între detergent şi medicamente.
Tocmai am primit pe mail o recomandare privitoare la aspartam, care mi-a plăcut. Începe aşa:


"Numele meu este Aspartam şi sînt dulce, dulce, dulce.

Cine sînt eu de fapt? Am o poveste frumoasă, romantică, dar şi plină de suspans şi de succes. Sînt produsul ştiinţei. Dacă nu era ea, eu nu mă năşteam… Ce minunat!

Totul a început de la o bacterie periculoasă pentru oameni. Această bacterie frumoasă a fost după aceea modificată genetic. Bacteria, care este mama mea, a fost hrănită apoi cu deşeuri toxice foarte gustoase."

Continuarea o găsiţi aici.

Tot pe aceeaşi temă:
Drumul către iad este pavat cu aspartam

Reported Aspartame Toxic Effects

şi un articol despre mai mulţi îndulcitori, din numărul viitor al Apostolatului, aflat în lucru:
Natalia

Un comentariu:

eu spunea...

aspartamul e interzis in multe tari si nu degeaba. gustul e oribil si daca n-ai simturile f curatite. (dar presupun ca daca esti f motivat te poti obisnui si cu el, asa cum te poti obisnui cu mai orice)
sunt, insa, si sugar free sanatoase, care contin fructoza sau care pur si simplu nu sunt indulcite in niciun fel.

tine in general de cat de mult ne preocupa sa stim ce mancam. de nivelul de cultura si educatie, dar si de nivelul de trai. din pacate in romania, astea din urma sunt barierele. nu avem educatie alimentara - nu se face in scoli si nici in familie. de asta cei mai multi pur si simplu nu sunt preocupati de ce mananca. lipsa asta de preocupare fata de calitatea alimentelor, combinata cu lipsa banilor, duce la rezultatul pe care il stim si il des intalnim.
din pacate.