duminică, 17 ianuarie 2010

Ajutorul Sfantului Nectarie - marturii

Din viaţa Sfântului Nectarie ştim că uneori Sfântul a cerut celor pe care i-a ajutat să mărturisească ajutorul primit, pentru ca şi alţii să se bucure de marea milostivire a lui Dumnezeu venită prin rugăciunile sfinţilor. Am primit pe mail o asemenea mărturisire, a unei doamne care s-a bucurat de ajutorul Sfântului în urma vizitei pe care a făcut-o la Şinca Veche acum 2 ani, când Părintele Matei era încă acolo:


As vrea sa va povestesc cum l-am cunoscut pe Sfantul Nectarie. Ma gandesc de mult sa scriu undeva povestea mea, sa intaresc in oameni credinta in acest Sfant al lui Dumnezeu.
In urma cu 2 ani, in 2007, m-am imbolnavit destul de serios. Primavara am facut pneumonie, o forma destul de severa, iar toamna aveam sa aflu, in urma unui examinari la computerul tomograf (CT), ca la plamanul drept am o tumoare care trebuie neaparat scoasa prin operatie. Cine nu a trecut vreodata prin asa ceva nu are cum sa stie ce simti in acele momente. Nu stii incotro sa te duci, nu stii ce sa faci. Asa s-a intamplat si in cazul meu; aveam 38 de ani si 2 copii relativ mici si in acele momente plangi, plangi si il implori pe Dumnezeu si pe Maica Domnului sa te ajute. Am cerut parerea mai multor medici si toti erau de parere ca trebuie operatie. Si pentru ca toate analizele si investigatiile erau facute nu mai era nici un motiv sa mai asteptam. Am facut programare pentru operatie, care trebuia sa fie peste 2 saptamani, intr-un spital din Bucuresti.
In supararea si necazul meu am vorbit cu o prietena buna, care mi-a zis sa ma duc la Sinca Veche, la Sfantul Nectarie; m-am dus la manastire chiar in acea zi, impreuna cu familia mea. Atunci l-am cunoscut pe Sfantul Nectarie, am primit ulei de la candela lui si l-am rugat pe Parintele Staret sa se roage pentru mine. Stiu sigur ca in ziua aceea s-a nascut in sufletul meu nadejdea ca totul va fi bine.
Am mers la spital, am dus cu mine un medalion al Maicii Domnului si Acatistul Sfantului Nectarie. M-am rugat mult si intr-un alt fel decat pana atunci. Alta data citeam rugaciuni scurte, acum imi placea sa ma rog. Operatia a decurs bine, cu dureri suportabile. M-am intors acasa dupa o saptamana. Am continuat sa ma rog Sfantului Nectarie si Maicii Domnului. In perioada de convalescenta, stand acasa mai multe zile, m-am rugat mult si simteam prezenta Sfantului in viata mea; simteam ca ma ajuta sa trec cu bine. Si m-a ajutat! Dupa o luna m-am intors la servici si doar cativa prieteni apropiati au stiut de ‘necazul’ din viata mea.
Primavara urmatoare, am plecat la Eghina sa-i multumim Sfantului Nectarie. Am stat in fata mormantului sau mult timp si m-am inchinat, m-am rugat si i-am multumit.
In urma unor astfel de intamplari, semetia care ne indeparteaza de Dumnezeu dispare, cel putin in parte; iti intorci altfel fata care Dumnezeu, devii mai bun, ierti mai usor, privesti necazurile si durerile din viata oamenilor cu mai multa empatie; incerci sa-ti imbunatatesti viata, a ta, a familiei tale si a persoanelor din jurul tau.
Sfantul Nectarie ne ajuta. Trebuie doar chemat in casa noastra cu multa credinta si rugaciune.
Dumnezeu sa ne ajute!
“Minunat este Dumnezeu intru sfintii sai”!
Amin.
Monica Rahaian

Doamna Monica, mulţumim că ne-aţi împărtăşit lucrarea Sfântului în viaţa dumneavoastră. Dumnezeu să vă dea în continuare cele de folos spre mântuire şi m-aş bucura să ne întâlnim şi faţă către faţă, probabil când Părintele se va aşeza, în sfârşit, în noul aşezământ de la Şinca Nouă.

Profit de ocazie să fac şi o actualizare pentru cititori. Ultima mea postare despre Şinca Veche a fost: Sfantul Nectarie nu mai locuieste la Sinca Veche, în care spuneam că Părintele Matei împreună cu obştea şi moaştele Sfântului Nectarie s-au mutat la Şinca Nouă. Acum câtva timp m-am întâlnit cu maica stareţă a noii obşti care locuieşte acum la Şinca Veche. Am aflat astfel din surse sigure că maicile au primit o altă părticică din moaştele Sfântului. Aşa că acum ne putem bucura de binecuvântarea lui şi la Şinca Nouă, şi la Şinca Veche.
Natalia

29 de comentarii:

Unknown spunea...

MINUNAT ESTE DUMNEZEU INTRU SFINTII SAI!
CHIAR AZI DUPA CE AM FOST LA PROCESIUNEA DE SF .ANTONIE ,AM TRECUT SI LA RADU VODA UNDE SUNT PARTICLE DIN MOASTELE SF.NECTARIE.
POT SPUNE CA AZI AM FOST IN PREZENTA A DOI MARI SFINTI AI LUI DUMNEZEU.
CE INTALNIRE NEMAIPOMENITA !

Anonim spunea...

Ieri am avut parte de o minune - am trecut cu bine peste ceva ce s-ar fi putut transforma intr-o tragedie pentru familia mea si pentru alte familii - din cauza poleiului nu am mai putut stapani masina pe care o conduceam, am intrat pe contrasens, masina s-a rasucit complet si s-a intors in cealalta directie de mers (drumul avea cate 2 benzi pe sens). Aveam viteza destul de mare, iar pe contrasens veneau cateva masini.
Totul s-a intamplat intr-o fractiune de secunda. Din fericire nu am lovit nici o masina, iar eu nu am patit nimic.
Inainte sa plec de acasa citisem acatistul Sfantului Nectarie!
Daniela

Natalia spunea...

Mare este Dumnezeu întru sfinţii Lui!

Carmen-Andreea spunea...

Minunea unei nasteri usoare si naturale in cazul unei sarcini cu risc
Cand am citit prima data Acatistul Sfantului Nectarie am simtit o caldura si o lumina gingasa care parca ma invaluiau si ma mangaiau. Sentimentul este ireal si greu de descris in cuvinte... Tot o traire ireala ai si daca partici la slujba Sfantului Maslu la Manastirea Radu Voda si te inchini Moastelor Sfantului.
M-am rugat Sfantului Nectarie si Bunului Dumnezeu sa o ajute pe o prietena de-a mea sa nasca fara probleme, iar bebelusul ei sa fie sanatos. Primul ei copil s-a nascut prematur si nu l-a putut alapta. In cazul celui de-al doilea bebe (foarte dorit si indelung asteptat), desi era o sarcina cu risc (pelvina) si prietena mea era programata pentru cezariana peste o saptamana fata de momentul nasterii, ea a nascut natural, in 25-30 de minute dupa ce i s-a declansat spontan travaliul (i s-a rupt apa). Mamica bebelusului tocmai ce intrase in cea de-a 38-a saptamana de sarcina, asadar a fost si o nastere la termen. Marea ei sansa a fost si faptul ca medicul ei era de garda in noaptea aceea si a putut-o asista rapid. Baietelul este un bebelus sanatos pe care, sper din tot sufletul, ca mamica lui sa reuseasca, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, sa il hraneasca natural. Este o minune atat de duioasa a Sfantului Nectarie...
Minunat si slavit este Dumnezeu intru Sfintii sai!
PS: Pe langa Acatistul Sfantului Nectarie, eu mai citesc si Acatistul Mantuitorului, Ac. Sf. Ciprian, Ac. Sf Mihail si Gavril, Ac. Sf. Stelian, Ac Sf Mina si Ac Sf Spiridon si simt ca toti Sfintii conlucreaza la indeplinirea rugilor noastre daca ele sunt dublate de credinta si de cuget curat.

Anonim spunea...

Alina: Sfantul Nectarie inseamna pentru mine foarte, foarte mult: de cate ori am nevoie de ajutor apelez cu incredere si credinta la Sfantul Nectarie. Tatal meu a avut nevoie de ajutor si prin rugaciune a fost ajutat de catre Sfantul Nectarie.Vineri seara pe baietelul meu l-a durut urechea ff tare,se tavalea pe jos, si nu am stiut ce sa-i fac decat sa il ung cu mir de la candela Sfantului Nectarie. Prin rugaciune i-a trecut urechea. Minune infaptuita de puterea Sfantului Nectarie. Ma culc si ma scol cu gandul la rugaciunile catre Sfantul Nectarie.Doamne Ajuta!

Anonim spunea...

Ma numesc Cristina si vreau sa va marturisesc ajutorul primit de la Sfantul Nectarie.
In data de 30 octombrie fiul meu Alexandru in varsta de 18 ani m-a sunat de la o petrecere la care participa spunandu-mi foarte serios ca a doua zi va merge sa isi faca un tatuaj la prietenul unei amice.
Stiind cat de riscant ar fi sa faca acest gest necugetat am inceput sa tremur si sa tip la telefon adresandu-i tot felul de cuvinte de care acum imi e rusine.
Apoi am cazut in genunchi si am citit acatistul Sfantului Nectarie.
Intors acasa fiul meu mi-a spus calm ca nu trebuia sa ma supar ,el doar mi-a cerut parerea.
Eu sunt sigura ca aceasta a fost o minune savarsita de Sfantul Nectarie care i-a intors gandul rau lui Alexandru al meu.
Multumesc din suflet Sfinte Nectarie!

luisa Ivana spunea...

si eu am trait o minune ,gratie ajutorului Sfantului Nectarie .Era in vinerea mare a Postului Pastelui anului 2010.Tinusem post negru toata ziua ,ma rugasem citind acatistul Sfantului 40 de zile ,cu mare dragoste si tra-ire .Seara ,deci ,in vinerea mare , fiica mea si ginerele mi-au adus de la Bucuresti ulei de la candela Sfantului de la M.Radu Voda ,povestind cat de greu au putut sa mi-l aduca ,din cauza traficului.Eram foarte obosita din cauza pregatirilor de Pasti ,iar spatele ma durea ingrozitor .Cand am terminat treburile ,am luat uleiul de la Sfantul Nectarie si am inceput sa-l rog ,cu cuvinte simple si cu lacrimi sa-mi tamaduiasca durerea de spate .In acelasi timp am inceput a-mi face o cruce cu un betisor inmuiat in ulei si nici nu am inceput bine ,ca durerea a disparut inainte de a termina crucea .Nu mai aveam nimic ,nu ma mai durea nimic ,eram ca noua .Mare a fost minunea Sfantului asupra mea ,am plans mult si cred ca am inviat in acea zi din nou...A doua zi ,aveam picioarele umflate de atata stat in picioare si inainte de a pleca seara la biserica ,mi-am uns cu cruciulite din uleiul Sfantului talpile .Cand am pleca,picioarele nu mai erau umflate si pe drum mi-am dat seama ca incaltarile sunt chiar lejere .De atunci mereu citesc acatistul Sfantului ,multumindu-i pentru tot ajutorul si chiar si alte persoane au inceput sa se roage pentru a scapa de suferinte.Sfantul ne ajuta ,numai sa-i cerem ajutorul .

mioara spunea...

MULTUMESC SF.NECTARIE, MAICA DOMNULUI SI DOMNULUI NOSTRU HRISTOS. ACUM 3 SAPTAMANI M-AM OPERAT SI MA DUREA MANA FOARTE TARE SI IN URECHEA DREAPTA DADEA SA-MI IASA CEVA. M-AM RUGAT SF. NECTARIE SI LUI MAICA DOMNULUI , AM CITIT ACATISTUL SF. NECTARIE SI ACTATISTUL MAICI DOMNULUI GRABNICA AJUTATOARE,M-AM UNS CU MIR DE LA SF. NECTARIE SI MANA MA MAI DOARE PUTIN IAR URECHEA NICI VORBA. ACUM ASTEPT SI REZULTATUL LA ANALIZA, L-AM RUGAT PE SF. NECTARIE SA AIBA GRIJA SI SA FACA O MINUNE SI PENTRU MINE SA-MI IASA BINE REZULTATUL LA ANALIZA SI SUNT CONVINSA CA O VA FACE. IMI PARE RAU CA NU AM AUZIT DE EL INAINTE DE OPERATIE, PENTRU CA SUNT CONVINSA CA NU ASI MAI FI TRECUT PRIN ASTA. RUGATI-VA CU CREDINTA SI CREDETI PUTEREA LUI ESTE MARE. MULTUMESC SF.NECTARI,SF. FECIOARA ,DOMNULUI DUMNEZEULUI SI MANTUITORULUI IISUS HRISTOS !

dana molocea spunea...

pe 24 02 2011 am fost la iasi la un control,eu fiind din suceava,cat mi-am asteptat medicul pe sectie la obstetrica-ginecologie s-a intamplat sa fiu langa sala de nasteri si am asistat indirect,despartindu-ma un perete,la o nastere.tare se mai chinuia saraca femeie,iar eu aveam niste emotii de nedescris,as fi intrat s-o ajut sa nasca,dar nu aveam cum;si mi-am adus aminte ca aveam acatistul sf nectarie in geanta si am citit rugaciunea de la sfarsit si sf nectarie a ajutat-o,nici nu au trecut 10 minute si s-a auzit copilul plangand.mare este dumnezeu.si noi ne dorim un copil,si ne rugam la sf nectarie sa-si indrepte fata si catre noi.ma scuzati,poate am povestit cam stangaci,dar chiar am simtit ca sf nectarie a ajutat-o pe acea femei.bucurate preasfintite ierarhe nectarie,mare facator de minuni.dana molocea,suceava

Anonim spunea...

Buna!Vad aici atatea marturii in care Sfantul Nectarie si-a aratat prezenta in viata lor si i-a ajutat prin sfintele sale rugaciuni incat trebuie sa va marturisesc si eu la randul meu ca si nevrednicul de mine a fost ajutat de preabunul si sfantul Nectarie...poate unora nu o sa li se para ceva extraordinar dar eu,de cand ma rog la Sfantul incep sa inteleg existenta noastra pe acest pamant si rolul necazurilor in viata noastra...Inainte imi puneam mereu intrebarea pe care si-o pun multi in momente de cumpana "DE CE"....Dar aceasta este o intrebare foarte gresita...In momentul in care apar necazuri,suparari si altelucruri grele in viata noastra noi trebuie sa ne dam seama ca D-zeu vrea sa ne intoarca pe drumul cel bun,pe calea Adevarului si a Vietii Vesnice si ca ne da o sansa sa ne mantuim,deoarece "omul modern" doar cand este la ananghie isi mai aduce aminte de D-zeu si de rugaciuni...Asa ca oameni buni:RUGATIVA SFANTULUI NECTARIE SI TUTUROR SFINTILOR pentru a readuce linistea speranta si credinta in vietile voastre..asa sa va ajute Dumnezeu!

Anonim spunea...

Buna ziua!Am citit numeroase marturisiri despre minunile facute de Sfantul Necatrie si la fiecare dintre ele mi se facea pielea de gaina.Asadar povestesc si eu cum a aparut Sfantul Necatrie in viata mea. Joi pe 24 martie am aflat ca sunt insarcinata.M-am bucurat,mi-au dat lacrimile.Sambata dupa o cearta in care aflasem ca tatal copilului ma mintise foarte urat am decis sa fac avort.Din clipa in care luasem aceasta decizie si pana cand am iesit pe usa sa merg la cabinet am plans in continuu,imi blestemam zilele,imi doream sa mor.Nu facusem niciodata avort dar stiam ce implica acest lucru si ce consecinte are.Citisem pe forumuri despre avort ca se face usor,ca nu doare,ca trece.Asa am dat despre marturisirea unei preotese care spunea ca Sfantul Necatrie ajuta la nasteri,vindeca de cancer.M-am bucurat pentru acea femeie ca a primit ajutor,eu nici nu indrazneam sa ma gandesc la asa ceva.Cum sa primesc ajutor de la Dumnezeu cand eu incalc voia Lui?Cum sa ma bucur si eu de minunile sfantului cand eu urma sa fac cel mai mare pacat?A venit ziua de miercuri cand era programat avortul.Cu ochii umflati de plans,cu inima sfasiata de durere am ajuns in cabinet.Nici nu facusem avortul si traiam cele mai mari chinuri.Ma gandeam daca acuma sunt asa,cum voi fi dupa?M`am urcat pe masa pt un control si mi s-a spus ca am 8-9 saptamani,desi eu calculasem ca aveam 14.Mi-a facut anestezia si eram in asteptare.Cand m`am urcat din nou pe masa,i`am spus doctoritei ca mi-este foarte frica si ea mi-a spus "stai sau ne vedem la sala de nasteri"am tacut si m-am lasat pe spate.urma sa imi faca anestezie inauntru.Am simtit acul si am spus asistentei ca deja ma doare.Doctorita a auzit si m`am dat jos de pe masa si m-a poftit afara.Si-a dat seama ca e riscant sa faca interventia unei paciente care nu tace.daca ma miscam,complicam lucrurile.mi`a dat banii inapoi si am iesit.imi era foarte rau din cauza anesteziei.mi`am sunat mama si i`am spus ca nu am putut sa il fac pt ca m`a scos afara.I-am spus ca merg maine la alt doctor si orice ar fi am sa tac si am sa suport.dupa 2 ore mi`am mai revenit si m-a sunat mama(ea era in italia)si mi-a zis sa nu mai merg la niciun doctor ca asta a fost semn de la Dumnezeu ca acest copil trebuie sa traiasca.Ea o sa ma ajute sa il cresc ,sa imi termin scoala dar sa nu fac avort.Mentionez ca pana in ziua aia era total de acord si imi zicea ca e mare pacat dar cu multa rugaciune Dumnezeu o sa ma ierte.eu trebuie sa imi termin scoala sa imi vad de viata mea.Pe moment nu mi`am dat seama ce minune se intamplase dar a2a zi am fost la alt doctor la un ecograf.Intr-adevar aveam 14 saptamani,am vazut cum se misca si cum baga mana in gurita.am discutat cu doctorul ce se intamplase cu o zi inainte si mi`a zis ca acest copil trebuie sa se nasca.Acum am 21 de saptamani si azi merg la ecograf.Nu imi este usor pt ca sunt singura,tata nu stie inca si va face urat tare cand o sa afle,voi fi judecata de toti care ma cunosc,dar o sa treaca si Sf Necatrie o sa ma ajute asa cum a facut-o cand nici nu ii cerusem acest lucru.De fiecare data cand simt copilasul cum misca ii multumesc sfantului ca nu m`a lasat sa pacatuiesc.
M-a ajutat cand abia auzisem de el,acum ca ii cunosc puterea ma rog sa am nastere usoara si un copil sanatos.
Asadar nu incetati sa va rugati sau macar sa aveti in gand numele sfantului Necatrie pt ca el vegheaza si ne ajuta.
Bucura-te sfinte ierarhe Nectarie,mare facatorule de minuni!

Natalia spunea...

Hristos a înviat!
M-am bucurat mult citind mărturia, mare este Dumnezeu în sfinţii Săi!
Orice alternativă este mai bună decât avortul (chiar şi abandonul, care înseamnă şansă la viaţă pentru copil şi şansă pentru o familie care nu poate avea copii). În schimb, de la avort nu mai există întoarcere...
Mă bucur mult, mult pentru tine, o mângâiere şi un pupic pentru copilaşul binecuvântat şi o îmbrăţişare caldă pentru mămica lui! Domnul să te binecuvinteze, te mai aştept cu veşti!

Anonim spunea...

Adevarat a inviat !
Buna Natalia!
Iti multumesc pentru sustinere.E ciudat cum un strain apreciaza niste lucruri desi nu stie nimic despre tine, iar rudele si cei care te cunosc stiu doar sa judece si sa te injoseasca exact atunci cand ai nevoie de ajutorul lor,de o vorba buna.
PS: Am fost la ecograf si este fetita,este sanatoasa si vioaie.
Multumesc inca o data sfantului si lui Dumnezeu si ma rog sa am putere sa trec peste toate!
Doamne ajuta!

Natalia spunea...

Atunci când faci voia plină de binecuvântre a lui Dumnezeu, trebuie să te aştepţi să primeşti şi dezacordul şi mânia celorlalţi, chiar dacă sunt dintre casnicii tăi. Singurul sprijin autentic şi de nezdruncinat e de la Dumnezeu şi sfinţii Săi. Să ai nădejde! Rudele vor trece mai devreme sau mai târziu peste episodul de mânie, mai ales când vor ţine în braţe minunăţia care creşte în tine. Până atunci nu te aştepta la mare lucru din partea lor, pune-ţi nădejdea în Domnul!
Sfântul Nectarie să vă ocrotească în toate!
te îmbrăţişez cu drag, scrie-mi pe mail dacă vrei
Doamne ajută!

Anonim spunea...

Draga Natalia,nici nu stii ce mult inseamna cuvintele tale pentru mine.Mi-ar face mare placere sa mai vorbesc cu tine.Am cautat peste tot adresa de mail si nu reusesc sa dau de ea (scuza-mi nepriceperea).Am mare nevoie de o vorba buna si ma intreb daca nu cumva este tot voia Sfantului Nectarie sa primesc ajutor exact de unde nu ma astept ca si prima data cand i-am cunoscut puterea...
Lasa`mi te rog adresa de mail sa mai vorbim.
Iar despre rudele mele ce pot sa zic? Toti judeca aspru si vor uita,insa Dumnezeu nu uita si va judeca aspru.
Astept cu drag adresa.

Anonim spunea...

Am notat.multumesc din suflet.

Anonim spunea...

Multumesc Sinte Nectarie
L-am cunoscut si eu pe acest Sfant minunat de curand in viata mea,desi mai auzisem de el fara sa dau prea multa importanta.Inainte de sarbatorile de paste,eu si sotul meu trebuia sa mergem in italia la socrii mei sa ne facem revizia la masina.Aveam foarte mari probleme financiare in tara si se acumulase datorii la caldura in jur de vreo 20 de milioane,,inainte sa plecam in italia l-am chemat pe un om sarac care mai vine pe la mine de il mai ajut cu una alta,,asadar l-am chemat chiar in ziua in care trebuia sa plecam si i-am facut un pachetel modest dar cu ceva din fiecare pentru sfintele pasti..aceste daruri i le-am dat in numele Sfantului a Macii Domnului si a Sf Fanurie si i-am spus sa isi faca si el o masa modesta pentru ziua de Paste,atat de mult s-a bucurat si mi-a multumit cu ochii in lacrimi.Am plecat in italia si ma rugam sfantuli sa ne ajute sa ajungem cu bine sa ne poarte el pe brate si am ajuns bine dar mare a fost surpriza cand a doua zi masina noastra nu mai mergea..mi-am dat seama ca a fost minune ca nu am ramas cu ea pe autostrada,,,a dus-o socrul meu in service si nimeni nu-i dadea de cap,,au ajuns la cz ca este turbina o piesa care noua costa 3000 de euro,,,si sh mai ieftin un pic dar nu ne dadea garantie ca va merge mult..am fugit intr-un suflet de am citit acatistul Sfantului,l-am rugat sa fie el mecanicul masinii noastresi ce credeti ca a sunat mecanicul si nu a fost acea piesa ci ceva mult mai putin grav,,atat de mult ne-am bucurat si i-am multumit Sfantului...In prima zi de pasti pe socrul meu l-a sunat un frate care sta aproape de el in italia ca ne viziteaza desi ei nu sunt in relatii foarte bune de ceva ani...s-au impacat in prima zi de pasti iar cand a plecat i-a bagat pe ascuns sotului meu in buzunar niste bani spunandu-i sa nu vada nimeni...precizez ca acest unchi nu i-a dat niciodata sotului meu bani,,,iar cand a plecat si am scos banii din buzunar erau 500 de euro,,am inceput sa plang si i-am spus sotului mei ca acesti bani sunt de la sf Necarie,i-am primit chiar in prima zi de Pasti cvand am dat acelui om sarac o masa modesta in numele Sfantului si Sfantul mi-a trimis chiar cati bani aveam de platit la caldura caci eram pe punctul de a fi data in judecata,,,Multumesc SFantuli Necatrie Macii Domnului si Sf Fanurie ca nu ma lasa la greu,,,datorii mai sunt dar stiu ca o sa o scot la capat,,,il rog pe Sfant sa ma ierte ca gresesc atat de mult dar il rog sa-mi dea intelepciune s un loc de munca!Credeti cu tarie si aveti credinta...Dumnezeu e mereu langa noi!

stefania spunea...

Tot timpul am simtit de-a lungul vietii ca sunt protejata de cineva sau de ceva, insa rugaciunile adresate Sf Nectarie mi-au intarit credinta si cu atat mai mult cu cat minunea s-a petrecut in fata ochilor mei.Doresc sa povestesc tuturor si poate asa se va raspandi si in sufletele altora sentimentul cald si protector pe care l-am simtit si eu.
Mama mea este pensionata pe caz de boala de aproape 16 ani, timp in care a trebuit sa mearga la o comisie de evaluare in fiecare an pentru ca acestia sa decida daca mai este sau nu apta de munca si daca i se mai da pensie.Operata fiind de cancer, in perioada in care acesta boala incurabila era socul maxim pentru orice bolnav, a suferit enorm, in primul rand pentru ca ii distrusese atat viata sociala cat si conditia ei psihica.Anul acesta, in mai ,a mers din nou la comisie si acestia au decis ca ar fi cazul sa merga la munca din nou si i-au taiat si drepturile putine pe care le primea.Situatia parintilor mei nu este una tocmai buna, sunt oameni cinstiti care abia se descurca in fiecare zi din putinul pe care il au!!Vestea a venit ca un traznet pentru toti, ingrijorarea noastra a crescut, gandindu-ne ca la posibilitatile de existenta s-au redus cu si mai mult!!Am facut contestatie, peste 2 luni a venit raspunsul si mama a fost chemata la Iasi.Desi sansele erau mici Sf Nectarie s-a indurat si cei de acolo i-au redat drepturile cuvenite!Ne-am rugat din toata inima si Sfantul meu drag nu ne-a lasat atunci cand am avut nevoie!!Cu atat mai mult cu cat toti cei care ieseau de la comisia din Iasi, plecau la fel cum venisera, adica la fel de tristi si de saraci!Eu simt si imi doresc sa cred si mai mult ca rugaciunea noastra simpla face minuni.MUltumesc Sfinte Nectarie pentru tot si multumesc si celei care mi te-a facut cunoscut si mie!!!

Anonim spunea...

Ii multumesc din suflet Sf.Nectarie pentru ajutorul primit in moment de grea cumpana. Sotul meu ii imprumutase unui prieten un obiect de mare valoare, iar acesta nu il mai inapoia si nu mai puteam lua legatura cu el. Intr-o seara m-am rugat Sf. Nectarie sa ne ajute sa recuperam acel obiect, de la care ne luasem gandul, si chiar a doua zi dimineata acel prieten a aparut la usa. Rugati-va Sf. Nectarie cel grabnic ajutator.

Anonim spunea...

multumesc sfinte nectarie ca imi asculti toate rugaciunile. rugati-va lui, cititi acatistul atunci cand aveti ocazia si rugati-va cu inima curata pentru sanatate si rezolvarea problemelor si va va ajuta intru totul

Anonim spunea...

Sf Nectarie ne-a ajutat inca o data. Iti multumim sfinte si iti preaslavim numele tau in veci

Bianca spunea...

Acum un an nici nu indrazneam sa visez ca voi avea cabinetul meu medical. Era o dorinta indepartata, greu de realizat. Dar, totusi, printr-o intamplare fericita am aflat de Sfantul Nectarie, de minununile lui si am inceput sa ma rog, sa imi pun speranta in el. Am inteles ca el ii ajuta pe cei care isi doresc sa munceasca si, de asemenea, este doctorul fara de arginti, ajutatorul medicilor pamantesti. Cine era deci mai potrivit sa ma ajute pe mine, medic, sa am un cabinet al meu in care sa ma dedic pacinetilor. De cate ori puteam citeam acatistul Sfantului si nu incetam sa sper. Lucrurile s-au intamplat in chip minunat, s-au legat toate cum nici nu speram si acum am cabinetul meu, am pacinetii care ma apreciaza si pe care ii ajut atat cat cunostinetle mele de medic imi permit, dar pentru care ma rog zi de zi. Si bineanteles, ocrotitorul meu, al cabinetului si al pacinetilor este si va fi mereu Sfantul Nectarie. Iti multumesc Sfinte pentru ajutorul dat. Nu-l voi uita niciodata.

otilia spunea...

Sfantul Nectarie a ascultat si rugaciunea mea. Mi-a daruit linistea sufleteasca si a readus in viata mea persoana langa care simt nevoia sa fiu. Multumesc Sfantului Nectarie pentru ajutorul acordat si ma rog in continuare sa aiba grija de mine si familia mea.

Unknown spunea...

Buna ziua,as dori sa marturisesc inca una din minunile infaptuite de Sfantul Nectarie,care, prin rugaciuni si putina credinta pe care o am,nu m a lasat la greu.Am avut de dat un examen important,si,desi nu am fost prea bine pregatita,nu m a parasit si am luat nota de care aveam nevoie.Vreau sa ii multumesc lui Dumnezeu,Sfantului Nectarie, Maicii Domnului si tuturor Sfintilor pentru reusita mea si aveti incredere ca nu ne lasa niciodata la greu.Si inca ceva ce mi se pare foarte important:sa nu cerem ce meritam,nici ce ne dorim- sa ne dea ce crede ca ne trebuie.Doamne Ajuta!

Miruna spunea...

Si rugaciunea mea a fost ascultata. Am reusit sa duc sarcina la bun sfarsit, desi nu mi s-au dat mari sanse si am adus pe lume o fetita sanatoasa. Multumesc din suflet lui Dumnezeu, Sf. Fecioare Maria, Sf. Nectarie, Sf. Stelian, Sf. Pantelimon, Sf. Mucenite Filoftea, ingerului pazitor si tuturor sfintilor. Cu ajutorul lor mi- am gasit linistea sufleteasca si am putut sa merg mai departe cu incredere ca va fi bine. Multumesc Doamne pentru tot ajutorul. Damnez eu ne iubeste si minunile exista. Doamne ajuta

Miruna spunea...

Si rugaciunea mea a fost ascultata. Multumesc din suflet lui Dumnezeu, Sf. Fecioare Maria, Sf. Nectarie, Sf. Stelian , Sf. Pantelimon, Sf. Mucenite Filoftea, ingerului pazitor si tuturor sfintilor. Cu ajutorul lor am reusit sa- mi gasesc linistea sufleteasca si sa merg mai departe. Dumnezeu ne iubeste si minunile exista! Multumesc lui Dumnezeu pentru tot ajutorul primit! Doamne ajuta!

Elenacont9 spunea...

Relatia cu baiatul cu care trebuia sa- mi formez o familie s- a destramat! M- am rugat mult Sfantului Nectarie, Efrem cel Nou, Mihail si Gavril, Ioan Rusul, Pantelimon, parintelui Arsenie Boca si Maicii domnului si tuturor sfintilor ca sa mijloceasca pt noi la Iisus Hristos si sa faca cum cred ei ca este mai bine! Chiar daca sufar in aceste momente sunt sigura ca prin ajutorul lor Dumnezeu a organizat lucrurile cum a stiut El ca e mai bine pt noi! Le multumesc tuturor sfintilor si maicutei Domnului! Sa ne aibe in paza si sa ne daruiasca cele bune vietii si de folos vietii! Doamne ajuta

Elenacont9 spunea...

Multumesc Sfantului Nectarie, tuturor Sfintilor si Maicii Domnului

Unknown spunea...

Rugați va di credeți în Sf Nectarie m a auzit și ajutat,pe mine fam mea ,copilul meu.Doctor fără de arginti ,mulțumesc din tot sufletul! Slavit sa fie Dumnezeu,Bucura te Sf Nectarie făcătorul de minuni